Video’s

Hier zie je een aantal video’s van eerdere optredens van Nisa Najila. Niet alle opnames zijn even goed, sommige zijn gewoon met een telefoon gemaakt. Maar het geeft wel een sfeer van onze dansen en optredens. De video’s staan hieronder weergegeven van meest recent naar steeds oudere optredens.

Compilatie optreden verzorgingshuis

In een verzorgingshuis in Vlaardingen hebben we een optreden verzorgd dat zowel voor de bewoners als voor ons een geslaagde middag gaf. In dit filmpje een compilatie hiervan.

Choreografie als groep maken

Dit was onze eerste dans waarvoor we als groep de choreografie gemaakt hebben. We zijn gestart met de dans die we ooit van Hester de Vries leerden en zijn deze daarna gaan aanpassen tot een grotendeels nieuwe choreografie. Juist door het proces van als groep hiertoe komen, zijn we allen ook trots op deze dans. Zowel wij als het publiek worden vaak blij van deze vrolijke dans en muziek.

Populaire muziek

We dansen niet alleen op Arabische muziek, maar soms ook op een modern popnummer. Gewoon omdat we er blij van worden en het goed bij ons past. In februari hebben we voor de tweede keer onze dans ‘Sexy als ik Dans’ laten zien, dit keer tijdens Raqs Antwerp. Leuke dag en leuke ervaring! Hier is geen professionele opname gemaakt. Twee opnames met een telefoon zijn door Esther M. bewerkt tot één video. Deze dag heeft Esther M ook meegedaan en waren we dus weer compleet. Vandaar dat dit voor ons ook een bijzondere opname is.

In januari 2017 heeft Nisa Najila haar nieuwe dans ‘Sexy als ik Dans’ laten zien tijdens het Open Podium Eindhoven. Esther M was helaas door ziekte uitgevallen, daarom heeft Isra Maleachi in haar positie gedanst. Choreografie van deze dans is van Isra Maleachi. De opnamen zijn gemaakt door Videocollectief Hoven.

Dansen met attributen

In oktober 2016 zijn tijdens het festival Oriëntal Impressions professionele filmpjes gemaakt van alle dansen. Zo is onderstaande video van de sluierdans een mooie versie! (choreografie Hester de Vries en Badra Falak).

Op de video hier onder zie je onze sluierdans en de Hadouni met de tamboerijn. De sluierdans is een oorspronkelijke choreografie van Hester de Vries, welke later door Badra Falak is aangepast. De Hadouni is een choreografie van Badra Falak.

De Ana Ahlawit hebben we gedanst tijdens Raqs HIlal. Dit was een feest op 9 juli 2016, georganiseerd door Nisa Najila. Deze dans is een choreografie van Prof. Hassan Khalil.

Esther begint zich in 2016 ook solo te ontwikkelen als Shamika. Hieronder zie je haar filmpje van het festival Oriental Impressions.

Op 19 september 2015 heeft Dance Academy Badra Falak een flashmob georganiseerd op de Grote Markt van Breda. De choreografie van deze dans is van Isra Maleachi. We hadden een paar maanden eerder met deze flashmob Badra verrast voor haar verjaardag.

Op uitnodiging hebben we gedanst tijdens de open dag van de camping waar Lia lid is. Heel gemoedelijke sfeer en enthousiast publiek. We hebben de Batwanees Beek, Hadouni en bovenstaande Flashmob gedanst.

Onze allereerste uitvoering van de Hadouni tijdens de finale van de Benelux Championships Belly Dance 2015!

 

Onze eerste uitvoering van de complete versie van de Batwanees Beek. De dans is een choreografie van Prof. Hassan Khalil en Badra Falak.

Dit was de oorspronkelijke sluierdans van Hester de Vries. We hebben deze samen met haar gedanst tijdens de KAM Breda in het programma van DanceAcademy Badra Falak.